Sporty Ski

Onze Corona-maatregelen

Lees hieronder onze voorzieningen ivm de Corona pandemie.


Update 01/05/2021

Seizoen 2021-2022

Net zoals vorig seizoen blijven dezelfde condities van kracht: Kan de reis de omwille van de pandemie niet doorgaan, dan worden alle eventuele voorschotten en betalingen volledig terugbetaald!Update 03/03/2021

Annulatie paasreizen 2021 Nassfeld en Cervinia

Beste skifamilies,

Helaas hebben we ook onze beide paasreizen moeten annuleren.


Dat de huidige omstandigheden het voor ons erg moeilijk gemaakt hebben om uit te dokteren of en hoe we deze jaarlijkse paasreis in alle veiligheid zouden kunnen organiseren en daarbij voldoen aan alle geldende maatregelen, is een understatement.

We vinden dat we hier niet licht kunnen overgaan en we willen zeker niemand aan onnodige risico’s blootstellen. We maken er immers onze hoogste prioriteit van om te waken over jullie veiligheid en welzijn, zowel als die van onze monitoren. Het gezondheidsaspect primeert voor ons steeds boven het commerciële.

Hierdoor wordt een klassieke reis waar we als groep een echte familiesfeer trachten te creëren, in de bar gehangen kan worden of samen genieten van een jenevertje of petanque-avond, een onmogelijke opdracht.

Met pijn in het hart beslisten we dan ook om zowel de reis naar Nassfeld, als die naar Cervinia te annuleren.

Wie voor deze periode reeds een voorschot betaalde, krijgt dit binnen de 2 weken automatisch teruggestort. Mocht hier een vergetelheid zijn, laat het ons dan aub zo snel mogelijk weten.


Maar we hebben de voorbije weken en maanden allesbehalve op onze lauweren gerust en dus kijken we vooruit naar winter 2021/2022.

Verwacht zeker van ons heel snel het programma voor volgende winter en zodra het kan organiseren we een Pré-ski iplv de traditionele Après-Aprèsski.

Zorg in elk geval goed voor jezelf en je naasten en zodra mogelijk zijn we weer met z’n allen paraat om samen met jullie fantastische skivakanties te beleven.

Nicole, Dirk en het ganse Sporty Ski-team.Update 06/01/2021

Annulatie krokusreizen 2021 Nassfeld en Cervinia

Beste skifamilies,

Met spijt in het hart hebben we ook onze beide krokusreizen moeten annuleren. Het welzijn van onze deelnemers en monitoren stond bij deze beslissing steeds voorop. Helaas laten de omstandigheden het nog steeds niet toe om onze skireizen te organiseren op de manier die jullie van ons gewend zijn.

We richten ons nu volledig op de paasvakantie en hopen samen met jullie dat we het seizoen toch nog in de sneeuw (waarvan er momenteel in overvloed aanwezig is) kunnen afsluiten.

Wil je je geboekte krokusreis omboeken naar Pasen of heb je nog niet geboekt en wil je graag mee naar Nassfeld of Cervinia tijdens de paasvakantie? Dat kan nog! Laat het ons weten en wij maken alles voor jullie in orde. Ook nu geldt: kan de reis de omwille van de pandemie niet doorgaan, dan worden alle eventuele voorschotten volledig terugbetaald!


Update 25/11/20

Annulatie Nieuwjaarsreis 2020 Nassfeld

Beste skifamilies,

Ondanks al onze plannen en pogingen om deze reis zo coronaproof mogelijk te organiseren, noopt de situatie ons toch tot realisme.

Een klassieke Sporty Ski-reis zit er voor de Nieuwjaarsreis helaas niet in. Geen familiewandeling met sneeuwbar dit jaar, geen pakjes uitdelen aan het kerkje, geen gezellige avonden aan de bar of leuk feestje met Oudjaar. Een “echte Sporty Ski beleving” is toch pas compleet met al deze elementen.

Maar niet getreurd! Krokus en Pasen komen er nog aan en daar hebben we door de annulaties van andere organisaties meer accommodatie ter beschikking dan anders. Jullie reis omboeken naar één van deze twee momenten kan dus vanaf nu!

Lees hieronder waarom we van mening zijn dat Corona-proof skiën wél kan mits enkele belangrijke voorzieningen.Update 10/11/20

De winter staat voor de deur maar op skireis vertrekken leek nog nooit zo onzeker. Bij Sporty Ski geloven we er echter in en we hebben niet stil gezeten; sinds enkele weken zijn we druk bezig om iedereen in de meest veilige en optimale omstandigheden toch de skireis te kunnen bieden waar we allemaal al zo lang naar uitkijken. Daarbij is het belangrijk te weten dat onze reizen enkele belangrijke corona-veilige troeven hebben:


Annulatie = terugbetaling

We willen allemaal graag gaan skiën, maar we willen dit ook veilig kunnen doen. Daarom nemen we geen onnodige risico’s. Indien de kleurcode naar rood zou wijzigen, vanuit België of vanuit het land van bestemming, zullen we verplicht zijn de reis te annuleren. In dit geval krijg je de reeds betaalde reissom integraal terug, we werken ook dit jaar niet met vouchers! Het voorbije skiseizoen werd door de uitbraak van COVID-19 vroegtijdig beëindigd en ook toen koos Sporty Ski ervoor om de reeds betaalde bedragen integraal terug te betalen en niet met vouchers te werken.

Indien u zelf beslist om uw reis niet te laten doorgaan, dan zijn de normale annuleringsvoorwaarden van toepassing. Uiteraard volgen wij de Belgische en Oostenrijkse/Italiaanse wetgeving op de voet en zullen we, indien nodig, de juiste maatregelen nemen.


Ideale ligging op de piste

Zowel het Nassfeldhaus als hotel Lo Stambecco in Cervinia hebben een ideale ligging: in Nassfeld aan de voet van de piste op 1500m, vlak aan de zetellift en in Cervinia -letterlijk- bovenaan de piste. Hierdoor moeten we geen openbaar vervoer nemen en niet aanschuiven in de grote ochtenddrukte onderaan de skiliften in de vallei. Bovendien zijn meer dan 90% van alle liften in Nassfeld zetelliften.


Skilessen in kleine groepen

De skilessen worden gegeven in zeer kleine groepjes (gemiddeld 6 skiërs). We kiezen er voor om de normen van het Vlaamse Onderwijs te hanteren inzake sportbeoefening in open lucht. Onze monitoren worden op een bijscholing specifiek gebrieft en ‘opgeleid’ om dezelfde kwaliteit te kunnen bieden op een veilige manier.


Veilig huren van skimateriaal

Zowel in Nassfeld als in Cervinia organiseren we de skiverhuur in familiebubbels en met tijdslots. Ook zijn er extra openingsuren waardoor we drukte vermijden. De winkels liggen vlakbij onze hotels, zodat we via een communicatiesysteem correct kunnen bepalen welke familie aan de beurt is. Geen aanschuiven of wachten buiten voor de deur van de winkel.

In Nassfeld zal er eveneens de mogelijkheid zijn om vooraf online te reserveren en te betalen. Hiervoor krijgen de deelnemers een reservatiecode die ook automatisch de Sporty Ski korting verrekent.


Covid-veilige troeven Nassfeld

We zullen de hygiënemaatregelen hanteren die in België van kracht zijn, ook al zouden die in het land van bestemming soepeler zijn. Het dragen van een mondmasker binnen blijft dus de norm voor de circulatie in het gebouw en wanneer de veilige afstand van 1,5m niet gerespecteerd kan worden.

Het verblijf in appartementen in het Nassfeldhaus biedt de mogelijkheid om optimaal te genieten van je skireis op een veilige, verantwoorde manier. De zeer ruime appartementen beschikken over grote ramen en een terras om goed te kunnen verluchten. Vanzelfsprekend worden deze voor aankomst volledig schoongemaakt en ontsmet door een gespecialiseerde poetsfirma. Ook de brede gangen in het gebouw garanderen een vlotte en veilige circulatie. De tafels in het restaurant zullen ingedeeld worden in familiebubbels en het personeel zorgt voor de bediening aan het buffet. Ook de indeling van de bar zorgt ervoor dat we de afstand tussen bubbels kunnen respecteren.


Covid-veilige troeven Cervinia

Hotel Lo Stambecco is volop voorbereidingen aan het treffen om ons veilig maar toch vlot te kunnen ontvangen. Zowel het restaurant als de bar zijn voldoende ruim om de veilige afstand tot andere bubbels te kunnen bewaren. Bovendien biedt het hotel de mogelijkheid om te kiezen tussen één of twee kamers per gezin te boeken voor jouw bubbel.


Extra

Sporty Ski voorziet op alle reizen voor iedereen een aangepaste ski-Buff met een speciaal vakje om een mondmasker in te verwerken. We vragen je om zelf een mondmasker te voorzien voor binnen. Vanzelfsprekend kan ook de handgel in de hotels niet ontbreken.


Nog vragen?

Heb je nog vragen in verband met Covid-19? Contacteer ons dan op info@sportyski.be.