Gezins­vakantie in
Cervinia, Italië

  • 18/02/2023 - 25/02/2023 Krokus


Het hoogst gelegen 3-sterren hotel van Europa.

Het hotel Lo Stambecco is gelegen op het plateau Plan Maison, midden in het skigebied, op een hoogte van 2550m.

A ROOM WITH A VIEW

Het perfecte kader voor liefhebbers van pure natuur, hooggebergte en een fantastische ligging voor wintersporters die skiën met een hoofdletter schrijven.

Volledig omgeven door vierduizenders en met de Matterhorn als immer aanwezige buurman.

's Ochtends ben je gegarandeerd als eerste op de piste! Geen liften - geen wachttijden!

Vanuit Plan Maison, het middenstation waarin Lo Stambecco zich bevindt, kan je zo de piste op. Ofwel daal je dadelijk af naar Cervinia, ofwel kies je voor de hogerop gelegen pistes. Je stapt zo de liften op of in de cabinebaan die je naar de plateau Rosa op 3500m brengt.

Het hotel is enkel via de kabelbaan of per sneeuwscooter te bereiken.

FACILITEITEN

Dit clubhotel beschikt over 2, 3 en 4 persoonskamers. Er zijn ook enkele grotere familiekamers voor 5 personen.

Hotel Lo Stambecco beschikt over een breed gamma sociale ruimtes: leeshoek, bar, animatiezaal, biljartzaal, tv-corner en een kleine fitnessruimte. Voor de kids en tieners is er dus veel mogelijkheid om na het skiën bij elkaar te zitten en zich te amuseren.

Gratis genieten van de wellness met jacuzzi en sauna.

RESTAURANT

In het restaurant is het meteen duidelijk dat je in Italië bent. Stevig en uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds typische streekgerechten. Een Italiaans menu ziet er anders uit dan in België en is onderverdeeld in antipasto, primo, secondo, contorno en dolce.

Zelfs na meer dan 10 jaar, gaan we nog steeds met veel plezier mee met Sporty Ski. De sfeer, de gezelligheid, het gemoedelijke, de skilessen op niveau, de vriendschap, daar genieten wij met volle teugen van.

— Veerle Torfs, Cervinia 2020

Skigebied
Cervinia

Breuil-Cervinia geniet van grote populariteit en is het meest exclusieve skidorp van heel Italië. De 200 km pistes liggen aan de zonnige en sneeuwzekere kant van de Matterhorn en vormen het hoogste skigebied van Italië.

In totaal liggen 395 km skipistes aan je voeten, inclusief Zermatt (Zwitserland).

De skiliften brengen je daar naar het hoogste skipunt van Europa op 3.899m.

Geniet van adembenemende panoramische uitzichten. Dit prachtig skigebied staat bekend voor de brede lange pistes.

www.cervinia.it

MATTERHORN GLACIER PARADISE

Cervinia is ook verbonden met het Italiaanse skigebied Valtournenche. De mooiste skipiste van Breuil-Cervinia is de Ventina, die 7km lang is en over de Ventinagletsjer loopt. Deze piste komt vanaf het Rosaplateau en loopt tot helemaal in Cervinia. De sneeuwcondities zijn hier altijd zeer goed.

Rond Zermatt zelf liggen 100 kilometers aan pistes die een stuk pittiger zijn dan aan de Italiaanse zijde. Maak je borst al maar nat voor de diverse marathonafdalingen, waaronder ’s werelds langste, de 22 kilometer lange afdaling richting Valtournenche aan Italiaanse kant.
De dalafdaling richting Zermatt is ruim 15 kilometer lang.

Uitermate geschikt voor gezinnen die reeds wat ski-ervaring hebben.

Het skigebied van Zermatt valt te typeren als hoog, sneeuwzeker, veelzijdig en uitdagend.

Een goede mix van skilessen op niveau en animatie in een familiale sfeer bezorgde ons een deugddoende en ontspannende vakantie! Bedankt aan het hele Sporty Ski team!

— Kimpe, Cervinia 2020

Prijzen

Je kan alle prijsdetails — op maat van jouw gezin — bekijken in onze handige prijscalculator op de home pagina. Het laat je ook toe de prijzen van onze verschillende reizen te vergelijken.
Naar de prijscalculator

FAQ

Algemeen

Gebruik de prijscalculator op deze site en druk op inschrijven. Je vind de calculator in het menu onder "Prijzen en inschrijven".

  • Hierdoor bezorg je ons je niet-bindende reisaanvraag.
  • Je reisaanvraag wordt getoetst aan de beschikbaarheid op de door jou gekozen reis.
  • Je krijgt nadien een reisvoorstel, dat in de meeste gevallen overeen komt met je reisaanvraag.
  • Bij dit reisvoorstel zit eveneens een link naar het inschrijvingsformulier.
  • Indien je definitief wil inschrijven vul je dit inschrijvingsformulier volledig in en druk je op verzenden.
  • Je inschrijving is nu geregistreerd en je ontvangt enkele dagen later je voorschot- en saldofactuur en een link om met debet- of creditkaart online te betalen.
  • Praktische info over je reis ontvang je voor het winterseizoen start.

Heb je vragen of wil je hulp om de calculator te gebruiken, stuur dan een mailtje naar info@sportyski.be

Wij raden iedereen aan om te zorgen voor een annulatieverzekering die in werking treedt bij annulatie van medische of familiale reden.

Annuleer je om een niet medische of familiale reden, dan gelden de annulatievoorwaarden van onze partner BoardX.

Als de reis door COVID-19 niet kan doorgaan wordt het volledig bedrag inclusief voorschotten teruggestort, net zoals dat vorig jaar het geval was.

We raden iedereen aan om te zorgen voor een goede annulatieverzekering.

Daarnaast is een verzekering lichamelijke ongevallen geen overbodige luxe. Deze is vooral bedoeld om de kosten van eventuele naverzorging in België te dekken (vb kiné-kosten).

Belangrijk is ook om na te gaan of je al over deze verzekeringen beschikt (vb via werkgever, creditcard, andere verzekeringspakketten, ...). Dubbel verzekeren is immers nergens voor nodig.

Sporty Ski & Snowboard is een skiclub, geen touroperator. Daarom staan onze skilessen centraal.

Om te kunnen garanderen dat iedereen op zijn niveau de beste skilessen kan krijgen aan een betaalbare prijs, kiezen we ervoor om de organisatiekost die wij als club dragen, te spreiden over alle deelnemers aan de reis.

Zo garanderen we dat iedereen, kind of volwassene, op zijn niveau les kan krijgen, van beginnend tot expert.

Door het vormen van skigroepen ontstaat er ook een sterke dynamiek tussen de deelnemers aan de reis.

Het is trouwens niet verplicht om deel te nemen aan de lessen en wie wil, kan natuurlijk ook eens een dag skippen.

Wie door omstandigheden helemaal niet kan of wenst te skiën tijdens de reis (dus ook niet alleen of zonder begeleiding), hoeft uiteraard geen skipas noch skiles te betalen.

Hierbij denken we aan aanstaande mama’s, oma’s en opa’s, fysieke problemen of helemaal geen zin.

Let op: dit is geen short-cut om het Sporty Ski-pakket te omzeilen.

Dit is niet inbegrepen. We laten iedereen hier de vrije keuze, maar bieden wel zeer interessante prijzen aan bij de skiwinkel vlak naast de deur.

Voor kinderen raden we sowieso aan om ter plaatse te huren. Bij pijn aan de voeten, is er zeer snel (en gratis) geruild.

Door ons bij inschrijving alle gegevens te bezorgen, doen wij de reservatie in jullie plaats.

Als volwassene loont het de moeite om te investeren in goede skischoenen. Deze zijn immers de basis van een fijn skigevoel. Overweeg je dit en heb je tips nodig, dan helpen we je graag. Neem gerust even contact op; wij werken nauw samen met een gespecialiseerde winkel in België waar je als Sporty Ski-klant een korting geniet.

Sporty Ski organiseert niet meer automatisch een busreis naar onze bestemmingen.

De reden hiervoor is eenvoudigweg de kost.

We kunnen wel altijd helpen om alternatief vervoer te organiseren. Je kan ons steeds contacteren met specifieke vragen.

De dag van aankomst zijn er geen lessen. Deze starten de volgende ochtend.

De eerste skidag zijn er skilessen ’s ochtends en ’s namiddags.

De andere dagen zijn er skilessen van 9u tot 13u.

Lees hier onze maatregelen omtrent de Corona pandemie.

Cervinia

Met eigen vervoer

Op 970 km rijden van Leuven.
Er zijn 2 grote invalswegen, die telkens via een internationale tunnel lopen: de Mont-Blanctunnel en de Grand-Saint-Bernardtunnel. Vooral vanaf de vroege namiddag zit het verkeer al wel eens vast in deze tunnels, dus plan je reis hiernaar.

Aangezien Hotel Lo Stambecco alleen met de kabelbaan bereikbaar is, moet je wel zorgen om op de aankomstdag ten laatste om 16u ter plaatse te zijn.

Met het vliegtuig

Naar Cervinia vliegen is ook een zeer goed alternatief. Naar Milaan en Bergamo boek je de goedkopere vluchten. Turijn is dichterbij, maar duurder. In Italië een auto huren is echt niet duur.

Je tickets zo snel mogelijk boeken is aangeraden.

Cervinia-Zermatt is een gigantisch skigebied. Je vindt er de allermodernste liften en de langste en hoogste afdalingen van Europa.

Door de ligging van ons hotel profiteren we er dan ook van om zoveel mogelijk van dit gebied te verkennen. Dit doen we door in functie van de weersverwachting, skisafari’s te organiseren waarbij we een dag lang op stap zijn.

Als beginnende skiër zal al dat moois je echter deels ontgaan en wordt de prijs van de skipas een beetje uit verhouding getrokken.

Op een blauwe piste bochten kunnen maken met de ski's parallel is het minimale niveau dat je zou moeten hebben om optimaal te kunnen genieten van deze skiweek.

Het hotel “Lo Stambecco” is alleen met de kabelbaan te bereiken. Deze mag je bij aankomst dus zeker niet missen. Bovendien is de skiwinkel ook in het middenstation en die sluit om 16u.

Onze raad is dus om ten laatste om 14u aan te komen.

Het loont echt de moeite om ’s ochtends aan te komen, zodat je een halve dagpas kan kopen en in familie fijn kan “inskiën”.

Lo Stambecco ligt op 2600m hoogte in het middenstation van de kabelbaan. Naast de deur vind je dus geen superette.

In het dorp — in het dal, aan de voet van de cabinebaan — is er wel een supermarkt.

Dit vraagt wel enige organisatie en vooral een juiste timing om bijvoorbeeld met de laatste lift terug naar het hotel te komen.

Contact

Je gegevens worden enkel gebruikt om je te informeren over onze Sporty Ski reizen.